VIZITA LA SIBIU A CORPULUI CONSULAR DIN BADEN – WÜRTTENBERG, GERMANIA

Sibiu – 9.09.2015. La initiativa comuna a presedintelui Corpului Consular din Baden-Württenberg, Consul Onorific Helmut Schweimler  si a presedintelui Uniunii Consulilor Onorifici din Romania, Andreas Huber (Consul Onorific al Austriei la Sibiu), in perioada 7-9 septembrie, Sibiul a fost vizitat de o delegatie a Corpului Consular din Baden-Württenberg, Germania, formata din 22 de consuli onorfici si oameni de afaceri.

Scopul acestei delegatii aflate la Sibiu, a fost interesul manifestat pentru viata cultural-sociala a orasului, cat si pentru mediul economic al Sibiului. Programul delegatiei a inclus vizite la obiectivele turistice din Sibiu si imprejurimi: Cetatea Biserica Fortificata din Cristian si Malancrav, centrul vechi al Sibiului; dar si vizite la fabricile Rud Florian Rieger, Marquardt, Fascinatia Locuintei si la Parcul Industrial Automecanica, Medias.

De asemenea, delegatia a avut o intrevedere cu Doamna Astrid Fodor, Primar interimar al orasului Sibiu si cu presedintele FDGR, Prof. Dr. Paul-Jürgen Porr.

Reprezentantii Corpului Consular din Baden-Württenberg s-au aratat interesati de viata ecomonica din Sibiu, dar si de sitemul de invatamant profesional si cel in sistem dual, fiind subliniata importanța acestui tip de scolarizare pentru unitățile de producție care au nevoie de forță de muncă bine calificată.

Delegatia Corpului Consular din Baden-Württenberg s-a suprapus cu vizita Ministrului Federal pentru probleme europene și afaceri internaționale al landului Baden-Württenberg, domnul Peter Friedrich, însoțit de o delegație alcătuită din membri ai Parlamentului landului. A fost organizata, astfel, o receptie comuna cu ambele delegatii, care a avut loc la Hotelul Hilton, restaurant Camara Boierului. La receptie, au participat doamna Astrid Fodor, Domnul Arnold Klingeis, Primar al orasului Avrig, Prof. Dr. Paul-Jürgen Porr, presedintele FDGR, dar si alte oficialitati si oameni de afaceri din Sibiu.

Delegatia Corpului Consular din Baden-Württenberg au declarant la final ca au fost extrem de impresionati de toate aspectele Sibiului si a imprejurimilor: socio-cultural si economic si vor face cunoscuta aceasta imagine pozitiva la intoarcerea in tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous article

Hello world!