Ziua Nationala a Austriei la Sibiu – 27.10.2016

Intrevedere consulara austriaca la Sibiu – 28.10.2016

Sibiu/28.10.2016 – Joi, 27 Octombrie 2016, a fost sarbatorita la Sibiu Ziua Nationala a Austriei, in elegantul Restaurant al Hotelului Hilton – Royal Grand Ballroom.

Cei aproximativ 300 oaspeti au fost intampinati de catre invitatul de onoare al evenimentului – ES Elisabeth Tichy-Fisslberger, Ambasador și director al Departamentului Consular şi Juridic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei, de Excelenta Sa Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Mag. Gerhard Reiweger, de asemenea si de catre Consulul Onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber impreuna cu sotia Cristina, de catre Atasatul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, domnul Gerd Bommer si Atasatul Militar al Ambasadei Austriei la Bucuresti – domnul Oberst Thomas Hutter.

Printre cei care au raspuns invitatiei a fost doamna Primar, Astrid Fodor; domnul Harald Fratczak – Atasat al Consulatului German la Sibiu; Presedintele FDGR, domnul Prof. Dr. Paul-Jürgen Porr; inalti reprezentanti ai bisericii, conducatorii unor institutii publice, oameni de afaceri, primari din judetele limitrofe, reprezentanti ai presei. Nu au lipsit de la eveniment nici cele trei comunitati de landleri din Cristian, Turnisor si Apoldu de Sus.

Evenimentul a fost deschis prin intonarea imnurilor Austriei ( interpretat de Elisa Gunesch ), al Romaniei ( interpretat de Luana Prodea ) si al Uniunii Europene.

In cuvantul de deschidere, Ambasadorul Mag. Gerhard Reiweger a subliniat faptul ca “Sibiul este un model al cooperarii romano-austriece prin parteneriatul sau cu Landul Kärnten, fiind în general un punct de referinta al cresterii economice, care se poate asigura cu sprijinul Uniunii Europene. Urmatorii ani oferă multe posibilitati de a sarbatori punctele comune din istorie şi cultura, în special în ceea ce priveste Transilvania: la Timisoara se vor sarbatori anul acesta 300 de ani de la eliberarea Banatului de sub dominatia otomana si inceputurile administratiei austriece, iar în 2018 vor avea loc festivitati in memoria Marii Uniri. Vom profita de aceste evenimente pentru a pune accentul pe istoria noastra comuna”.

Doamna Elisabeth Tichy-Fisslberger, fiind la prima sa vizita in Sibiu, a tinut sa vorbeasca despre frumusetile orasului si puternica incarcatura culturala si istorica a acestuia.

In incheiere, Consulul Onorific al Austriei la Sibiu – Andreas Huber – a tinut sa multumesca tuturor pentru ca au onorat inivitatia si au fost prezenti la eveniment, multumind in acelasi timp sponsorilor pentru suportul acordat: Draexlmaier, Kronospan, OMV, Swarco, Jidvei, Julius Meinl, Vinurile Liliac, companiei de servicii HoReCa – TRUS, Cargo Partner, Schenker Romtrans, Englmayer, Gebruder Weiss, Just T, Hilton, Societatii de avocatura Gilescu, Valeanu, Nathanzon si partenerii, Greiner Packaging, Holver, Oxford Energy, Puterea Verde, Salesianer, Schoesswender, Holzindustrie Schweighofer, Strabag, Transilvania Pack and Print, Uniqa, Tondach, Wienerberger, Karcher, Liqui Moly, Suzuki.

Astazi, 28.10.2016, in prima parte a zilei, a avut loc o intrevedere consulara austriaca, la care au participat Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Mag. Gerhard Reiweger, doamna Ambasador Elisabeth Tichy-Fisslberger, Consuli Generali si Onorfici ai Austriei in Romania, Atasati Comercial, Cultural si Militar ai Ambasadei Austriei la Bucuresti. In cadrul intrevederii au fost discutate subiecte legate de activitatea consulilor onorifici austrieci, fiind expuse atat probleme economice, culturale si de ordin consular, dar si o prezentare a managementului situatiilor de criza militara.

Primul rand, de la stang ala dreapta:
Excelenta Sa Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Mag. Gerhard Reiweger; ES Elisabeth Tichy-Fisslberger, Ambasador și director al Departamentului Consular şi Juridic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei Doamna Cristina Huber, Domnul Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu
Al doilea rand, de la stanga la dreapta:
Domnul Consul Martin Thelen, Domnul Gerd Bommer, Atasat Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Domnul Oberst Thomas Hutter, Atasatul Militar al Ambasadei Austriei la Bucuresti