Ziua Nationala a Austriei la Sibiu – 27.10.2015

Marti, 27 Octombrie 2015, a fost sarbatorita la Sibiu Ziua Nationala a Austriei, in elegantul Restaurant al Hotelului Hilton – Royal Grand Ballroom.

Cei aproximativ 350 oaspeti au fost intampinati de catre Excelenta Sa Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Mag. Gerhard Reiweger, de asemenea si de catre Consulul Onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber impreuna cu sotia Cristina si de catre Atasatul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti – Mag. Rudolf Lukavsky.

Printre cei care au raspuns invitatiei a fost si Prefectul Ovidiu Sitterli impreuna cu sotia, Presedintele Consiliului Judetean Ioan Cindrea impreuna cu sotia, domnul Prefect al judetului Mures – Dr. Goga Lucian, doamna Consul General al Germaniei la Sibiu – Judith Urban, reprezentanti ai bisericii, conducatorii unor institutii publice, oameni de afaceri, primari din judetele limitrofe, jurnalisti. Nu au lipsit de la eveniment nici cele trei comunitati de landleri din Cristian, Turnisor si Apoldu de Sus.

In cuvantul de deschidere,Ambasadorul Mag. Gerhard Reiweger a subliniat rolul important pe care il are Sibiul in dezvoltarea relatiilor romano-austriece: atat din punct de vedere istoric, prin prezenta comunitatii landlerilor in aceasta zona, cat si a parteneriatelor economice derulate in prezent. Dl. Ambasador Mag. Gerhard Reiweger a mai mentionat despre activitatea intensa efectuata de Consulul Onorific al Austriei – dl. Andreas Huber, in zona de circumscriptie teritoriala, despre evenimentele organizate, in mod special despre Ziua Nationala a Austriei si Cupa de Ski a Consulatului Austriei la Sibiu.

In incheiere, Consulul Onorific al Austriei la Sibiu – Andreas Huber – a tinut sa multumesca tuturor pentru ca au onorat inivitatia de a fi prezenti la eveniment, multumind in acelasi timp partenerilor si sponsorilor pentru suportul acordat: parteneri – OMV, Limorom cu Liqui Moly si Karcher, Opel prin dealerul Autohaus Huber; si sponsorii: Dräexlmayer, Jidvei, Swarco, Advantage Austria, BCR, Banca Transilvania, Cargo Partner, DB Schenker, Englmayer, Eurofoam, Expertarom, Gebrüder Weiss, Gilescu si Parteneri, Greiner Packaging, Hilton, Holver, Julius Meinl, Kronospan, Markas, Puterea Verde, Salesianer, Schosswender, Target Business Management, TOC International, Tondach, Transilvania Pack and Print, Uniqa, Wienberger, AgroPlus, AuRo.