Sibiu/04.11.2014 – Luni, 3 Noiembrie 2014, a fost sarbatorita la Sibiu Ziua Nationala a Austriei, in elegantul Restaurant al Hotelului Hilton – Royal Grand Ballroom.

Cei aproximativ 300 invitati au fost intampinati de Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Mag. Gerhard Reiweger, de asemenea si de catre Consulul Onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber impreuna cu sotia Cristina, de catre Atasatul Comercial al Ambasadei Austriei, Rudolf Lukavski, Ministrul Consilier al Ambasadorului Austriei la Bucuresti – Juergen Heissel si Atasatul Cultural al Ambasadei Austriei, Dr. h.c. Barbara Schöfnagel.

Printre cei care au raspuns invitatiei a fost si Presedintele Consiliului Judetean Ioan Cindrea impreuna cu sotia, Prefectul Ovidiu Sitterli impreuna cu sotia, reprezentanti ai bisericii, conducatorii unor institutii publice, oameni de afaceri, primari din judet, jurnalisti. Nu au lipsit de la eveniment nici cele trei comunitati de landleri din Cristian, Turnisor si Apoldu de Sus.

In cuvantul de deschidere, Dr. Mihael Schwarzinger a subliniat rolul important pe care il are Sibiul in dezvoltarea relatiilor romano-austriece: atat din punct de vedere istoric, prin prezenta comunitatii landlerilor in aceasta zona, cat si a parteneriatelor economice derulate in prezent. Dl. Schwarzinger a mai mentionat ca Sibiul este o bijuterie aparte a Romaniei si un loc in care tot mai multi turisti austrieci vin in vizita.

Klaus Johannis a declarat in discursul sau ca relatiile romano-austriece sunt excelente iar Sibiul are un loc aparate printre acestea. In Sibiu exista cateva proiecte deosebite, in special cele ale atasatului cultural, cum ar fi Targul de Craciun, care a devenit un brand turistic pentru Sibiu. De asemenea, primarul Sibiului a subliniat importanta existentei unui Consulat Onorific al Austriei la Sibiu, condus de Andreas Huber.

In incheiere, Consului Onorific al Austriei la Sibiu – Andreas Huber – a tinut sa multumesca tuturor pentru ca au onorat inivitatia de a fi prezenti la eveniment, multumind in acelasi timp partenerilor si sponsorilor pentru suportul acordat.