În data de 29 octombrie 2019 a fost organizată la Sibiu o recepție oficială oferită cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Austria, la care gazde au fost Excelența Sa, doamna Ambasador Isabel Rauscher și domnul Consul Onorific Andreas Huber.

Seara a început prin interpretarea imnurilor de stat ale celor două țări și al Uniunii Europene, de către ansamblul „Salzburgmusi”, format din muzicieni din regiunea Salzburg și Hausruckviertel din Austria.

Excelența Sa, doamna Ambasador Isabel Rauscher s-a adresat celor peste 300 de invitați prezenți, menționând momentele importante din istoria recentă a Uniunii Europene, și anume, Președințiile succesive ale Austriei și României la Consiliul Uniunii Europene, Summitul Consiliului Uniunii Europene desfășurat în 9 mai a.c. la Sibiu, precum și la importanța continuării eforturilor de intensificare a colaborării dintre cele două tări, atât pe plan economic, cât și în cel politic, cultural și social.

Printre invitații de marcă ai evenimentului s-au numărat: Doamna Astrid Cora Fodor- Primarul Municipiului Sibiu, Doamna Christine Manta-Klemens- Vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, Domnul Luca Marcel- Constantin – Vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, senatori și deputați, primari și reprezentanți ai instituțiilor de stat, Excelențele lor, monseniori și înalți prelați – reprezentanți ai cultelor, reprezentanții instituțiilor de învățământ și cultură, reprezentanți ai mass-media și reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu si din țară.

Invitați de onoare veniți special pentru a sărbatori acest moment au fost Excelența Sa, domnul Dr. Christian Zeileissen- fost Ambasador al Austriei la București și domnul Thomas Gerlach – fost Consul General al Germaniei la Sibiu, împreună cu soția Manuela Gerlach.

De asemenea, oaspeți speciali au fost landler-ii austrieci din zonele Cristian, Apoldu de Sus și Turnișor, prezenți la eveniment, pentru a celebra sărbătoarea națională a țării strămoșilor lor – Austria.

Un moment artistic special a fost susținut de un tânăr artist englez, Oliver Frankel, în vârstă de 11 ani, stabilit împreună cu familia in Sibiu, care a interpretat aria “Voi che sapete” din opera ”Nunta lui Figaro” a marelui compositor austriac Wolfgang Amadeus Mozart, iar pe parcursul serii ansamblul „Salzburgmusi” a susținut un recital de muzica de fanfară.

În foto: Excelența Sa, Doamna Isabel Rauscher-Ambasadorul Austriei în România
În foto: Domnul Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu