În data de 27 octombrie 2023 a fost organizată la Sibiu o recepție oficială oferită în prezența Excelenței Sale, doamna Ambasador Adelheid Folie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Austria, la care gazdă a fost domnul Consul Onorific Andreas Huber.

Excelența Sa, doamna Ambasador Adelheid Folie s-a adresat celor peste 200 de invitați prezenți, a reiterat puternicele legături dintre Austria si România atât din perspectivă istorică, cât și prin proiectele derulate în prezent, a menționat momentele importante din istoria recentă a Uniunii Europene, precum și importanța continuării eforturilor de intensificare a colaborării dintre cele două tări, atât pe plan economic, cât și în cel politic, cultural și social.

Printre invitații de marcă ai evenimentului s-au numărat: Dna Astrid Fodor – Primarul Municipiul Sibiu, Dl Nicolae Albu- Prefectul Judetului Alba, Dna Consul Kerstin Ursula Jahn și Dl Viceconsul Sven Kunert – de la Consulatul Germaniei la Sibiu, Dl Dr. Paul-Jürgen Porr – Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Dl Mag. Christoph Grabmayr – Consilierul Comercial al Austriei în Romania, Dl Thomas Gerlach, fost Consul General al Germaniei la Sibiu, senatori și deputați, primari și reprezentanți ai instituțiilor de stat, Excelențele lor, monseniori și înalți prelați – reprezentanți ai cultelor religioase, reprezentanții instituțiilor de învățământ și cultură, reprezentanți ai mass-media și reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu si din țară.

Printre invitații prezenți la eveniment, s-au numărat și consulii onorifici membrii ai Uniunii Consulilor Onorifici din România- U.C.O.R., for al cărui președinte este încă de la înființarea din anul 2015, domnul Consul Onorific Andreas Huber. Din partea Uniunii Consulilor Onorifici din România, au participat: Dl Ion-Valeriu Ciolacu – Consul Onorific al Frantei la Brasov și membru în Consiliul Director, Dl. Miroslav Iabloncsik – Consul General Onorific al Slovaciei la Oradea, Dl Daniel Joseph Plier – Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu și Dl Mircea Hotoleanu- Consul Onorific al Finlandei la Cluj-Napoca, membrii în cadrul uniunii.

De asemenea, oaspeți speciali au fost landler-ii austrieci din zonele Cristian, Apoldu de Sus și Turnișor, prezenți la eveniment, pentru a celebra sărbătoarea națională a țării strămoșilor lor – Austria.
Anul acesta se comemorează 180 de ani de la moartea lui Joseph Franz Karl Lanner, important compozitor austriac de muzică de dans, violonist și dirijor de orchestră. Autor a peste 200 de valsuri, galopuri, precum și alte compoziții, este considerat “părintele valsului vienez“, alături de J. Strauss-tatăl. În acest context, grupul de dans “Trilogym Sibiu“ coordonat de doamna coregraf Andreea Baștea au adus un omagiu marelui compositor și au prezentat un scurt moment de balet.

In foto, de la stanga la dreapta:
Dl Mag. Christoph Grabmayr -Consilier Comercial în cadrul Secției Comerciale a Ambasadei Austriei, Dna Grabmayr, Dl Andreas Huber- Consul Onorific al Austriei la Sibiu, Dna Av. Cristina Huber, E.S Dna Adelheid Folie -Ambasadorul Austriei în România, Dna Astrid Cora Fodor- Primarul Municipiului Sibiu și Dl. Manfred Folie.
In fotografie de la stanga la dreapta:
Dl Ion-Valeriu Ciolacu – Consul Onorific al Frantei la Brasov, Dl. Miroslav Iabloncsik – Consul General Onorific al Slovaciei la Oradea, Dl Andreas Huber- Consul Onorific al Austriei la Sibiu, Dl Mircea Hotoleanu- Consul Onorific al Finlandei la Cluj-Napoca și Dl Daniel Joseph Plier – Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.