În cadrul unei ceremonii deosebite cu ocazia aniversării zilei sale de naștere, Episcopul emerit Christoph Klein va primi, pe data de 29.11.2012, ora 12:00 în Casa Episcopală din Sibiu, de la Ambasadorul Austriei Dr. Michael Schwarzinger , Crucea de Onoare a Republicii Austria Clasa I. Este vorba aici de o înaltă recunoaștere a contribuției științifice și artistice aduse Republicii Austria. Această distincție a fost acordată de către Președintele Republicii Austriei la propunerea Guvernului.

Conform Ambasadorului Schwarzinger, această înaltă distincție vrea să evidențieze meritele deosebite ale Episcopului emerit Klein în conservarea moștenirii bogatei istorii săsești din Transilvania, merite la nivel bisericesc și științifico-teologic, precum și contribuția adusă prin publicații și schimbul academic între Cluj Napoca, Sibiu și Viena. De evidențiat sunt de asemenea și activitățile didactice ale Episcopului emerit Klein la Viena unde, înca din 1990, a fost promovat la titlul de Dr. Teol.h.c. la Universitatea din Viena.

La ceremonie este așteptată o delegație a Bisericii Evanghelice din Austria sub conducerea Hon.-Prof. Dr. Michael Buenker. De asemenea, s-au anunțat numeroși oaspeți de onoare, printre care și Deputatul Ovidiu Ganț, Președintele FDGR Klaus Johannis, Președintele de onoare a FDGR Prof. Dr.

h.c. Paul Philippi, Episcopul Bisericii Evangelice din Romania Reinhart Guib, Prof. univ. Dr. Paul Juergen Porr, Inspector Școlar Adjunct Christine Manta Klemens, Consulul General al Germaniei Thomas Gerlach.