Consulatul Republicii Austria la Sibiu a organizat în data de 16 Februarie 2019 cea de-a opta ediţie a “CUPEI DE SKI A CONSULATULUI AUSTRIEI LA SIBIU – LIQUI MOLY”, sub patronajul Ambasadei Austriei la București, Primăriei Municipiului Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu,competiție ce a avut loc pe Pârtia B a domeniului Arena Platos din Păltiniș, județul Sibiu.

Evenimentul a fost destinat tuturor celor ce iubesc acest sport de iarnă, fiind prezenți concurenți din județele aflate în circumscripţia Consulatului Republicii Austria la Sibiu – Sibiu, Alba, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna, precum și din alte județe ale țării.

Ambasadorul Austriei la București- E.S. Doamna Isabel Rauscher , Consulul Germaniei la Sibiu- Domnul Hans Erich Tischler si Consul General Onorific al Slovaciei la Salonta-Domnul Miroslav Iabloncsik , au fost prezenți la competiție ca spectatori, susținând și fiind alături de cei 150 de concurenti, cu vârstele cuprinse între 5 ani și 65 ani, prezenți în concurs.

Printre concurenții care s-au aliniat la startul competiției, amintim pe E.S. Dl Karol Mistrik –Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia la Bucuresti, Dl. Christian Macedonski – Consilier local în cadrul Consiliului Local Brașov din partea Forumului Democrat al Germanilor din România Brașov și E.S. Dl. Andreas Huber- Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu.

Vremea frumoasă de afară i-a ajutat pe concurenți să treacă cu brio de cele două manșe de coborâre în slalom uriaș, desfășurate pe trasee diferite. Premiile pentru clasamentul general au fost înmânate câștigătorilor de către E.S. Doamna Isabel Rauscher- Ambasadorul Austriei la București.

Astfel, în clasamentul general s-au poziționat: la grupa fete, pe prima treaptă a podiumului a urcat Trifu Lea-Alessandra– Locul I (47.78), urmată de Gustoi Ana-Maria Locul II (47.91) și Balogh Lörinc Bernadett – Locul III (48.67), iar la grupa băieți, podiumul a fost ocupat de Dezso Mátyás – Locul I (44.92), Stelian Mircea Rareș- Locul II (46.01) și Thomae Axel- Locul III (46.48).

Premiile pentru locurile I, II si III, atât pentru câștigătorii din clasamentul general, cât și la căștigătorii de la toate categoriile de vârstă, au fost oferite de către Liqui Moly prin Limorom, de Suzuki prin Autohaus Huber și de magazinul de articole sportive – Hervis Sports & Fashion.

Clasamentul integral poate fi vizualizat pe site-ul www.cupadeski.ro. Pozele de la eveniment vor fi postate atât pe site cât și pe Facebook.

Competitia a fost susținută de sponsorii: Liqui Moly – Limorom, SUZUKI prin Autohaus Huber, Hervis Sports & Fashion, OMV Petrom, Selgros Cash & Carry, CA IMMO, Romgaz, Kärcher, Gorgandin, Asirom, Transilvania Pack & Print, G. Englmayer, Wienerberger, Xventure, Expertarom, Markas Service, Gebruder Weiss, Holver, Trus, Toc International, Salesianer Miettex, Kromatic, Arena Platoș Paltinis si de partenerii media: TVR1 – Emisiunea in limba germana Akzente, Hermannstädter Zeitung, Tribuna, Allgemeine Deutsche Zeitung.

Transmitem mulțumiri tuturor celor implicați in organizarea și desfășurarea competiției. Vă așteptăm și la următoarele ediții!

E.S. Dl. Karol Mistrik –Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia la Bucuresti; E.S. Dl Hans Erich Tischler – Consulul Germaniei la Sibiu; E.S. Doamna Isabel Rauscher – Ambasadorul Austriei la București; Dl. Christian Macedonski Consilier local în cadrul Consiliului Local Brașov din partea Forumului Democrat al Germanilor din România Brașov și E.S. Dl. Andreas Huber Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu.
In fotografie, de la stanga la dreapta: Dl Martin Freinademetz- investitor al resortului de ski Domeniul Arena Platos Paltinis; E.S. Dl. Andreas Huber Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu; E.S. Doamna Isabel Rauscher – Ambasadorul Austriei la București; E.S. Dl. Karol Mistrik –Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia la Bucuresti; Dl. Andy Fazekas -actionar al resortului de ski Domeniul Arena Platos Paltinis.
In fotografie, de la stanga la dreapta: Dl. Christian Macedonski Consilier local în cadrul Consiliului Local Brașov din partea Forumului Democrat al Germanilor din România Brașov; E.S. Dl. Andreas Huber Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu si E.S. Dl. Karol Mistrik –Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia la Bucuresti.