Sibiu – 6.02.2021
Consulatul Republicii Austria la Sibiu a organizat în data de 6 Februarie 2021 cea de-a zecea ediţie a “CUPEI DE SKI A CONSULATULUI AUSTRIEI LA SIBIU – LIQUI MOLY”, sub patronajul Ambasadei Austriei la București, Primăriei Municipiului Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu, competiție ce a avut loc pe Pârtia B a domeniului Arena Platos din Păltiniș, județul Sibiu.

Evenimentul a fost destinat tuturor celor ce iubesc acest sport de iarnă, fiind prezenți concurenți din județele aflate în circumscripţia Consulatului Republicii Austria la Sibiu – Sibiu, Alba, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna, precum și din alte județe ale țării.

La startul competiției, printre cei 150 de concurenti, cu vârstele cuprinse între 4 ani și 67 ani, prezenți în concurs, s-au aliniat și E.S. Dl Karol Mistrik – ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia în România, Dl. Marius Mihail Puiu – Consul Onorific al Republicii Austria la Constanța, Dl. Georg Bardeau – Consul Onorific al Republicii Austria la Timișoara, Dl. Mag. Gerd Bommer- Consilier Comercial la Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei Bucuresti, Dl. Christian Macedonski– membru al Forumului Democrat al Germanilor din Brașov și Dl. Andreas HuberConsul Onorific al Republicii Austria la Sibiu.

La eveniment am fost onorați de prezența E.S. Doamnei Isabel RAUSCHER -Ambasador Extraordinar si Plenipotențiar al Republicii Austria în România, a E.S. Domnului Arthur MATTLI–Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Confederației Elvețiene în România, a E.S. Dl Hans Erich Tischler – Consulul Germaniei la Sibiu și a Domnului Prof. Dr. Paul-Jürgen Porr – Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Concurenții au reușit să treacă cu brio de cele două manșe de coborâre în slalom uriaș desfășurate pe trasee diferite, ajutați fiind de condițiile meteorologice prielnice. Premiile pentru concurenții clasați pe podium în grupe și în clasamentul general au fost înmânate câștigătorilor de E.S. Doamna Isabel AUSCHER -Ambasador extraordinar si plenipotențiar al Republicii Austria în România.

Astfel, în clasamentul general s-au poziționat următorii concurenți: la grupa de fete, pe prima treaptă a podiumului a urcat Crîjmar Emma Ana– Locul I (52.13), urmată de Curuță Anda- Locul II (52.21) și Fina Agota – Locul III (53.27), iar la grupa de băieți, podiumul a fost ocupat de Dezső Mátyás– Locul I (49.78), Stoian Marius- Locul II (50.68) și Keresztes Zsolt- Locul III (50.72). 2

Premiile pentru locurile I, II si III, atât pentru câștigătorii din clasamentul general, cât și la căștigătorii de la toate categoriile de vârstă, au fost oferite de către Liqui Moly prin Limorom, de Suzuki prin Autohaus Huber, de magazinul de articole sportive – Hervis Sports & Fashion si Kaercher Romania.

Competiția din acest an s-a desfășurat cu autorizarea D.S.P. Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului de jandarmi judeţean „General de brigadă Mihail RASTY” Sibiu, cu suportul logistic al DEKRA Certification, necesar pentru respectarea regulilor generale de protecție sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 COVID-19, fiind asigurate toate condițiile pentru distanțarea fizică, a măsurilor de igienă a măinilor și purtarea măștilor de protectie fiind obligatorie pe întreaga perioadă a desfășurării acestui eveniment.

Dorim să mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment, concurenților, părinților și personalului implicat în organizare, pentru respectarea tuturor regulilor și măsurilor implementate în contextul actual.

Mulțumiri speciale aducem reprezentanților Resortului Arena Platos, echipei de arbitrii, reprezentantilor presei, precum și reprezentanților institutiilor implicate care au asigurat buna desfășurare a evenimentului.

Clasamentul integral poate fi vizualizat pe site-ul www.cupadeski.ro. Pozele de la eveniment vor fi afișate atât pe site cât și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Competitia a fost susținută de sponsorii: Liqui Moly – Limorom, SUZUKI prin Autohaus Huber, Saangyong prin Autohaus Huber, Hervis Sports & Fashion, Advantage Austria, Kaercher Romania, Xventure, Arena Platoș Paltinis, DEKRA, Trus HoReCa Services și de partenerii media: TVR1 – Emisiunea in limba germana Akzente, Hermannstädter Zeitung, Allgemeine Deutsche Zeitung și Tribuna.

Transmitem mulțumiri tuturor celor implicați in organizarea și desfășurarea competiției. Vă așteptăm și la următoarele ediții!

In fotografie, de la stanga la dreapta:
-pe randul de sus: Dl Mag. Gerd Bommer- Consilier Comercial la Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei Bucuresti, E.S. Dl Arthur MATTLI–Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Confederației Elvețiene în România, E.S. Doamna Isabel Rauscher – Ambasadorul Austriei la București, E.S. Dl. Karol Mistrik –Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia la Bucuresti, Dl. Marius Mihail Puiu- Consul Onorific al Republicii Austria la Constanța;
pe randul de jos: Dl. Christian Macedonski – Membru F.D.G.R. Brașov, Dl Martin Freinademetz – investitor la Complexul de schi si snowboard Arena Platos Paltinis, Dl. Georg Bardeau- Consul Onorific al Republicii Austria la Timișoara, Dl. Andreas Huber Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu, si Andreas Huber jr. – Junior Partner Limorom SRL.