În data de 9 mai 2022, Primăria Ghimbav a organizat conferinţa de dezvoltare regională inteligentă „Smart Airport Cities”, în contextul în care pregăteşte strategia de dezvoltare a oraşului.

Domnul Consul Onorific Andreas Huber a prezentat cu această ocazie mesajul ES doamnei Adelheid Folie- Ambasadorul Austriei la Bucuresti, din care mentionam câteva idei transmise, si anume:

O singură privire la invitația foarte reușită arată clar: accentul este pus pe viitorul aeroport internațional Kronstadt-Weidenbach/Brasov-Ghimbav.

Mobilitatea inteligentă, conectivitatea și sustenabilitatea sunt aspecte esențiale pentru turism, comerț, industrie, transport de marfă și, desigur, și pentru piața muncii.

Nu doar „Smart Airport City” Kronstadt/Brasov, ci și întreaga regiune va beneficia de avantajele pentru economie și turism.

În acest context, se cuvine ca IRE- Institutul Regiunilor Europei să fie partenerul oficial al conferinței. Institutul din Salzburg își propune să fie european și regional, precum și să creeze o rețea de oameni. Contactele interpersonale sunt foarte importante și aeroportul va contribui și el la acest lucru.

Ziua desfășurării acestei conferințe cu siguranță nu a fost aleasă întâmplător. Este o zi specială pentru că astăzi este Ziua Europei. Este, de asemenea, o Ziua Europei cu totul specială, deoarece 2022 marchează a 15-a aniversare de la aderarea României la UE.” , a cuprins mesajul ES doamnei Adelheid Folie- Ambasadorul Austriei la Bucuresti.

Evenimentul „Smart Airport Cities”desfasurat in data de 9 mai la Ghimbav, la care au participat un număr de aproximativ 150 de invitaţi, a fost organizat de Primaria si Consiliul Local Ghimbav , Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei la Bucuresti-Advantage Austria, CCI-Camera de Comert si Industrie Franceza-Romana,  Camera de Comert Elvetia-Romania, Camera de Comert Belgia-Luxemburg-Romania-Moldova, în parteneriat cu Consiliul Judetean Brasov, Camera de Comert si Industrie Brasov, IRE-Institut der Regionen Europas, Camera de Comert si Industrie Brasov, precum si Agentia Consulara a Frantei la Brasov/Alianta Franceza din Brasov –reprezentata de domnul Consul Onorific Ion-Valeriu Ciolacu, si Consiliul UE -în contextul președinției franceze a Consiliului UE(PFUE).

La eveniment au participat: E.S. domnul Arthur Mattli -Ambasadorul Federatiei Elvetiene la Bucuresti, reprezentanti ai ambasadelor Germaniei, Frantei, Austriei si Belgiei, reprezentanti ai corpului consular din Romania, precum si alti reprezentanti ai autoritatilor locale ale judetului Brasov.

Aparitii media:

https://www.radiobrasovfm.ro/stire/despre-viitorul-aeroporturilor-regionale-la-ghimbav-la-cea-de-a-doua-ediie-a-conferinei-smart-airport-cities/3507531/5781/5