Pe data de 11 mai 2023, a avut loc la Ghimbav (Brașov), conferința europeană Smart Airport Cities, ediția a 3-a. Evenimentul a fost organizat de Primăria Ghimbav și Consiliul Local Ghimbav, în parteneriat cu Asociația Smart City Brașov și cu sprijinul Agenției Consulare Franceze din Brașov și Alianței Franceze din Brașov. Conferința a reprezentat o oportunitate unică de a aduce împreună personalități cheie din domeniul aviatic, afaceri, turism și dezvoltare regională.

În calitate de Consul Onorific al Republicii Austria si de Președinte al Uniunii Consulilor Onorifici din România, domnul Consul Onorific Andreas Huber a prezentat cu această ocazie mesajul său, din care mentionam câteva idei transmise:

Consulii Onorifici au, printre altele, și rolul de a promova acțiunile și proiectele derulate, precum și oportunitățile de dezvoltare regională oferite de aceste proiecte, asumându-ne rolul de punte de legătură diplomatică, de relaționare umană, cu țările străine pe care noi consulii onorifici, respectiv membrii Uniunii Consulilor Onorifici, le reprezentăm în România, fiind totodată și un vector de dezvoltare și promovare a relațiilor economice și nu numai.

Consolidarea, modernizarea infrastructurii, creșterea economică, intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor străine directe, stimularea antreprenoriatului, sunt beneficii pe care nu trebuie să le uităm nici un moment, și se datorează în bună parte și accesului la fonduri structurale și de coeziune ale Uniunii Europene, din care România face parte de 16 ani.

Avem șansa de a consolida pozitia României în cadrul Uniunii Europene, precum si utilizarea cât mai eficientă a tuturor instrumentelor și mecanismelor europene care să accelereze dezvoltarea României.

Consolidarea țării noastre, din toate punctele de vedere, nu face decât să asigure Europei un important pilon de stabilitate politică, economică dar şi socială în regiune, cu urmărirea realizării și finalizării celor două obiective importante ale României în vederea integrării sale depline în cadrul Uniunii, respectiv aderarea la Zona Schengen și Euro, cu speranța că aceste deziderate vor deveni realitate într-un viitor cât mai apropiat.

Odată cu deschiderea Aeroportului Ghimbav-Brașov, s-au deschis și oportunitățile de dezvoltare din punct de vedere economic, cultural și turistic, pentru atragerea investitorilor în regiune.

Prin intermediul parteneriatului cu Advantage Austria – organizația de promovare a economiei austriece din cadrul Camerei Economice a Austriei, care este prezentă și în România, condusă de domnul Consilier Comercial Mag. Gerd Bommer, a fost transmis tuturor investitorilor importanți din Austria mesajul că sunt bineveniți în Ghimbav și județul Brașov.

La eveniment au participat un numar de peste 250 de participanți, printre acestia fiind prezenți și Dl Consilier Comercial Mag. Gerd Bommer -Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei la Bucuresti-Advantage Austria, Agentia Consulara a Frantei la Brasov/Alianta Franceza din Brasov –reprezentata de domnul Consul Onorific Ion-Valeriu Ciolacu – membru al Consiliului Director al Uniunii Consulilor Onorifici din România, precum si reprezentanti ai corpului diplomatic si consular din Romania,  reprezentanti ai autoritatilor locale ale judetului Brasov si reprezentanti ai mediului de afaceri.

In foto: Dl Andreas Huber- Consul Onorific al Austriei la Sibiu si Presedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România
In foto de la stanga la dreapta: Dl Ion-Valeriu Ciolacu – Consul Onorific al Franței la Brasov, Dl. Janusz Szaliński- Consul Onorific al Poloniei la Brasov, Dl Andreas Huber- Consul Onorific al Austriei la Sibiu si Presedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România, Dl.Prof. Emanuele Giglielmo Bagnasco – Consul Onorific al Italiei la Brasov, Dl Christian Macedonschi- Presedintele Asociației Smart City Brașov.
Photo credit @Asociația Smart City Brașov