Ministerul Federal austriac pentru Afaceri Europene și Internaționale (BMEIA) invită la înscrieri pentru Premiul Intercultural Achievement Award (IAA) 2024.

Premiul Intercultural Achievement (IAA) este un proiect cheie pentru dialogul intercultural și interreligios al Ministerului Federal Austriac pentru Afaceri Europene și Internaționale. Premiul onorează proiecte de succes și inovatoare în domeniul dialogului intercultural și interreligios, atât în ​​Austria, cât și la scară globală. Premiul este deschis tuturor celor care identifică și folosesc oportunitățile care modelează pozitiv coexistența interculturală și interreligioasă. De asemenea, îi recompensează pe cei care au deschis cu succes căi noi în dialogul intercultural și interreligios, care au dovedit o provocare specifică prin acțiuni interculturale și interreligioase și care promovează dialogul culturilor și religiilor prin prezența lor în mass-media.

Se acordă următoarele cinci premii pentru proiecte în străinătate:

 • Categoria Sustenabilitate (10.000 EUR): „Cel mai bun proiect în derulare pe tema transversală a mediului și dialogul intercultural și interreligios”

• Categoria Evenimente recente (6.000 EUR-): „Cel mai bun proiect legat de un eveniment curent”

• Categoria Tehnologie (6.000 EUR-): „Cea mai bună aplicare a tehnologiei în contextul unui proiect intercultural și interreligios”

• Categoria Inovare (6.000 EUR): „Cel mai inovator proiect intercultural și interreligios”

• Categoria Media (6.000 EUR-): „Cea mai bună contribuție media pentru înțelegerea interculturală și interreligioasă”

Termenul limită pentru aplicare: 17 martie 2024.

Informații suplimentare și formulare de cerere sunt disponibile pe www.intercultural-achievement.com