Ministerul Federal austriac pentru Afaceri Europene și Internaționale (BMEIA) invită la înscrieri pentru Premiul Intercultural Achievement Award (IAA) 2023.

Premiul Intercultural Achievement (IAA) va fi acordat pentru a 10-a oară în 2023 (a 10-a aniversare) și aduce o contribuție valoroasă la promovarea dialogului între culturi și religii. În acest fel, IAA permite BMEIA să dezvolte în continuare relații de lucru importante cu partenerii de dialog din societatea civilă din întreaga lume. De la introducerea sa în 2014, un total de 404.000 de euro au fost alocați direct proiectelor premiate. Datorită recunoașterii de către MC în țările de origine respective, operatorilor de proiect li se oferă o vizibilitate deosebită.

Pentru a crește și mai mult vizibilitatea, în 2021 a fost lansat și un nou site web: www.intercultural-achievement.com  , care folosește o hartă a lumii pentru a afișa foarte bine din care țări sau regiuni au fost depuse proiecte remarcabile în ultimii nouă ani.

Obiectivul principal al premiului, care este aproape în întregime finanțat din fonduri terțe, este promovarea proiectelor interculturale și interreligioase.

în domeniile artei/culturii, tineret, drepturile omului, educație pentru cetățenia globală, integrare și egalitatea sexelor. Lucrările media care se străduiesc să transmită dialogul intercultural sau interreligios ar trebui, de asemenea, să fie premiate. Se acordă următoarele cinci premii pentru proiecte în străinătate:

Categoria „Sustenabilitate: Cel mai bun proiect în derulare pe problematica transversală a mediului și interculturalitate”: 10.000 EUR premii în bani.

Categoria de actualitate: Cel mai bun proiect legat de un eveniment curent: 6.000 EUR premii în bani

Categoria „Tehnologie: Cea mai bună utilizare a tehnologiei într-un proiect intercultural”: Premiul în bani 6.000 EUR

Categoria „Inovație: cel mai inovator proiect intercultural”: Premiul în bani 6.000,00 EUR

Categoria „Premiul media: Cea mai bună contribuție media pentru înțelegerea interculturală”: Premiul în bani 6.000 EUR

Data limită de depunere este 15 martie 2023.

Documentele de aplicare pot fi găsite pe pagina principală: www.intercultural-achievement.com